O-synce není Garmin ale v lecčems vyniká

O-synce není Garmin ale v lecčems vyniká

Německá značka sportovní elektroniky O-synce začínala jako klasická sportovní elektronika dalších značek, jako je Garmin, Sigma, Polar atd.

Oproti Garminu měla výhodu v tom, že v klasických produktech, jako jsou sporttestery, navigace, cyklocomputery apod., dělala vše za zhruba poloviční cenu.

Oproti Polaru zase v tom, že se nesnažila odlišit a jít cestou nekompatibilních radiofrekvencí, ale zvolila cestu kompatibilního ANT+ a dalších technologií. Díky tomu se minimálně její doplňky za polovinu ceny Garminu (snímače tepu, rychlosti, kadence, měřiče výkonu v pedálech, navigace), šly celkem dobře na odbyt.

Od roku 2018 jde ale tato firma trošku jiným směrem a zaměřuje se hlavně na elektrokola a jejich ovládání a to zejména s produkty LEV multiremote a cyklocomputerem pro elektrokola Coachsmart LEV. Ty navíc mají i navigaci Turn by turn a řadu dalších funkcí, obvyklých pro běžné cyklocomputery.

 

A nutno říci, že o tento nový segment, je opravdu zájem jak u obchodníků, tak u koncových uživatelů, protože alternativu v podstatě nikdo další nenabízí. Zda je to cesta tím správným směrem, to se teprve uvidí. Pro triatlonisty asi ne příliš atraktivní, ale není tady jen triatlon.

Z dalších novinek této firmy bych určitě upozornil na špičkové cyklistické brýle se třemi výměnnými skly, ale především s integrovaným zpětným zrcátkem. Společně s Garmin radarem, vynikající kombinace a možnost jak zvýšit váš přehled a bezpečnost na kole na silnicích plných aut.

 

Ostatně vyzkoušejte jako já a uvidíte. Už bych bez toho nevyjel 🙂

M.