Rolf prima-zakázková kola té nejvyšší kvality

Rolf prima-zakázková kola té nejvyšší kvality

Rolf je značka, kterou cyklističtí nadšenci znají jako nejkvalitnější a nejtrvanlivější kola co kdy vyzkoušeli. Mnozí mají doma ještě exponáty staré 15 a více let, ještě z období kdy tato značka dodávala kola Treku. A dosud jsou tato kola funkční 🙂

 

 

Po „rozkmotření“ s Trekem, který tlačil na kvantitu a cenu a nikoliv kvalitu, si šla tato značka vlastní cestou a snažila se vyrábět po všech stránkách top modely kol, což se jí díky technologii párového výpletu s minimem drátů a přesto maximální pevností a odolností, dařilo a daří dodnes.

To že jde značka Rolf-prima s dobou, naznačuje i fakt, že už před čtyřmi lety, kdy byly kotoučové brzdy na silničních kolech doslova v plenkách, nabízela prakticky kompletní portfolio svých zapletených kol kromě klasické verze i na kotoučovkách a snad jen varianta diskového kola s kotoučovou brzdou přišla až o nějaké dva roky později.

 

 

Protože se jedná o top kvalitu a doslova kola „na míru“, nabízí značka velmi rozsáhlou možnost konečné konfigurace kol podle přání zákazníka. A nejde zdaleka jen o barvu polepů kol, ale také o typ nábojů, barvu nábojů a řadu dalších volitelných možností, aby se vám kola co nejvíce hodila designově k rámu a dalším komponentům a splňovala vaše individuální požadavky.

Již ve standardu najdete u většiny modelů 100% karbonové ráfky té nejvyšší kvality s niply umístěnými uvnitř ráfku, protože centrování těchto kol prakticky není potřeba. Titanové náboje a titanové dráty jsou samozřejmostí. Stejně jako keramická ložiska a mechanikem co kola skládal osobně podepsaný certifikát ke každému páru kol.

 

Kola samozřejmě nejsou pro každého, neboť hliníkové varianty jsou dražší než řada sklolaminátových kol jiných značek, které se vydávají za karbonová kola. A ta skutečně karbonová začínají asi na padesáti tisících korunách a například v sousedním Německu pořídíte stejný model ještě o dvacet tisíc dráž než u nás, protože Němci zachovávají na rozdíl od nás na toto zboží marže pro tento segment obvyklé. U nás by byla tato kola za ceny v Německu téměř neprodejná, neboť by převyšovala celkovou cenu většíny silničních a i řady časovkových kol jako takových.

Kdo chce ale to nejlepší a navíc v konfiguraci, která skoro nemá omezení, určitě se na tuto americkou značku zapletených kol rád obrátí.

M.M.