Dextro energy Recovery drink

Dextro energy Recovery drink

Regenerační nápoje jsou ve vytrvalostních sportech hned vedle gelů a iontového nápoje, asi tím vůbec nejdůležitějším. Lidé, kteří se jim vyhýbají, nebo se je snaží alternativně nahradit, dělají velkou chybu. Zvýšenou možnost regenerace a doplnění všeho potřebného po náročném sportovním výkonu, má tělo pouze asi 30min. po samotném tréninku nebo závodě. Běžnou stravou toho takříkajíc nelze, kvůli dlouhému procesu trávení, jednoduše dosáhnout.

A právě tady nastupují speciální regenerační nápoje, které proces obnovy energetických zásob, poškození bílkovin, doplnění vitamínů a minerálů a mnoho dalšího, velmi rychle a spolehlivě zajistí.

Dnes už existuje celá řada firem a značek se sportovní výživou, které tyto produkty nabízejí. Ne všechny je ale umějí a platí to zejména pro značky věnující se zejména silovým sportům, kde jsou požadavky naprosto odlišné. Řada domácích značek zase zaostává díky složitým a drahým technologiím, neboť regenerační nápoje mají velké množství složek, které je potřeba smíchat tak, aby byl nápoj účinný, snadno vstřebatelný, přitom chutný a hlavně využitelný.

Dlouho jsem měl jako nejoblíbenější a zároveň nejúčinnější nápoj v této kategorii R2 od Enervitu (nyní už také po změně názvu recovery drink). Tak tomu zůstalo i dodnes, ale jeho problém je, že jeho chuť je příliš agresivní a nedá se používat dlouhodobě.

Mám ale skvělou alternativu v podobě Recovery drinku od Německého výrobce sportovní výživy Dextro energy. Složením a účinky je velmi podobný tomu od enervitu s nepatrně větším podílem bílkovin v nápoji. Chuťově je však doslova vynikající a kdo vyzkoušel, ví, o čem mluvím.

 

 

Jediný problém u Recovery drinku Dextro energy (dříve After sport drink) byl ten, že se dodával pouze v jednorázových sáčcích, což jednak ne každému vyhovuje, ale také se to prodražilo. Ne zase tolik, protože Německo je přeci jen levnější než Itálie, ale nebylo to optimální. V roce 2018 ale přišla změna a Recovery drink v dóze a za doslova fantastickou cenu. A je to vidět i na prodejích. Recovery drink od Dextro energy je jednoznačně nejprodávanějším produktem této značky v ČR. Konkurují mu snad jen minerální nápoje s nulovým obsahem energie Zero calories.

M.M.