Aktuální dění

Aktuální dění

V poslední době jsem se trošku odmlčel a poslední aktualitou byla informace, že se připravujeme na výstavu For bike, která se nakonec kvůli koronaviru stejně nekonala.

Důvodem ale nebyl koronavir a zastavení prakticky všech aktivit okolo Hisportu i plavecké školy, ale moje už dřívější hospitalizace v nemocnici a operace zad.

Že mám po mém karambolu při závodě v Tálíně jako jeden z následků vyhřezlé plotýnky v páteři, jsem věděl. Často jsem měl od té doby se zády potíže a ty se mi dařilo udržovat funkční jen díky pravidelnému každodennímu cvičení. To jsem ale v poslední době více a více zanedbával a tak se problémy se zády objevovaly častěji a naposledy došlo k tak velkému výhřezu ploténky, který už nebylo možné řešit konzervativní léčbou. O tu jsem se samozřejmě pokusil a kromě infusí a léků na bolest bral spasmolytika na snížení svalového tonu, ale nemělo to valný efekt a když mi po týdnu prakticky ochrnula pravá noha, byla operace nevyhnutelná. To martýrium jak se rychle dostat na operační sál vám raději popisovat nebudu a přeskočím na dobu kdy jsem měl operaci za sebou.

 

 

Nyní jsem v půlroční rekonvalescenci, která započala šestitýdenním ležením (nesměl jsem sedět) a lehkým cvičením na posteli. Pokračovat se mělo intenzivní rehabilitací a pobytem v lázních, jenže po návratu z nemocnice přišla další rána v podobě pandemie koronaviru.

Všechny rehabilitace uzavřeny, do lázní zákaz přijímat nové pacienty, zavřené bazény, posilovna a spousta dalších omezení vyhlášených kvůli pandemii.

Takže pokud máte vy, kteří jste z důvodu ať už karantény, nebo hlídání dětí doma a moc vám to neutíká, tak si představte mně a bude vám hned veseleji 🙂

Dobrá zpráva je, že už můžu sedět a tedy i psát na pc a tím s vámi i komunikovat prostřednictvím aktualit na mých stránkách. Pokoušel jsem se o to už dříve z notebooku a postele, ale moc to nešlo.

Příště něco málo o dění v Hisportu a N1sportu a o nějakých plánech do budoucna v tomto nelehkém období.

 

 

M.M.